Spring naar content

VAN SENSOR TOT DASHBOARD

VAN SENSOR TOT DASHBOARD .
VTM GROEP

Klant
VTM Groep

Datum
8 april 2021

Diensten
event branding & video

ONLINE EN OFFLINE SCOREN MET
PROFESSIONELE ONLINE EVENT BRANDING .

Met het online event ‘van Sensor tot Dashboard’ presenteerde VTM Groep aan meer dan 400 deelnemers de mogelijkheden van het Internet of Things. Alle onderdelen kwamen aan bod en verschillende experts van o.a. KPN, Inventeers en Microsoft schenen hun licht op de vele mogelijkheden van IoT en hoe het bedrijven verder helpt. Van sensor tot connectiviteit en van toepassing tot dashboard.
 

+
Aanmeldingen
+
Identieke
touchpoints
kliks uit display ads
%
Stijging in
aanmeldingen

Een uitnodigende
invite .

Professionele event branding was van essentieel belang gezien alle klanten en mogelijke leads een uitnodiging toegestuurd kregen. Daarnaast moest de invite - zowel online als offline - genoeg triggeren om daadwerkelijk het event bij te wonen. Twee ogenschijnlijke uitersten die samen het hele verhaal vertellen.

210203 - VTM - Logo van sensor tot dashboard white - JPEG-09
210203 - VTM - Logo van sensor tot dashboard blue - JPEG-08

van concept tot realisatie .

Een creatief concept moest invulling geven aan de visuele branding, content en advertising rondom het online event. De gezamenlijke brainstormsessie mondde uit in verschillende voorstellen die richting gaven aan de definitieve stijl voor alle visuele uitingen en content.

Leaflet vStD uitnodiging

online meets offline .

Op basis van relevantie en interesses kregen zo’n 150 relaties van VTM Groep een fysieke uitnodiging toegestuurd. De digitale versie werd verstuurd via WhatsApp en e-mail en voor zowel LinkedIn en Google zijn advertenties en content gecreëerd.

online advertising .

Vanuit de wensen en doelen is een online advertising plan opgesteld waarmee zowel bestaande klanten als leads via LinkedIn ads en Google Display Ads getarget werden. Nieuwe leads werden op een effectieve manier benaderd door slim gebruik te maken van de bestaande klantdata van VTM. Het algoritme van Google en LinkedIn creëerde een doelgroep die qua demografische kenmerken en online gedrag veel gelijkenissen had met de bestaande klanten van VTM.

Met zo’n 400.000+ weergaven van de online advertenties steeg het aantal aanmeldingen voor het event 20% sneller tegenover een conversie van ongeveer € 21,-..

ad png 3
ad png 4

studio branding on point .

Om de stijl van het live-event in een lijn te houden met de overige branding ontwikkelden we ook alle bumpers, transities, het aftelscherm en andere content. Tijdens de anderhalf-uur durende stream werden meer dan 140 vragen gesteld en heeft het online event geresulteerd in meerdere sales-kansen voor VTM. Een volgende stap in de professionaliseringsslag van het merk!

VLG03492

Bedankt voor de fijne samenwerking met betrekking tot vStD. Wat mij betreft, flexibel en kon steeds snel met pixelx schakelen. De visuele invulling was zeer goed en professioneel.

Martin de Heer, Marketing Manager bij VTM groep

Inspiratie voor jouw volgende campagne of concept?

Lotte

Marketingstrateeg

Lotte de Man