Spring naar content

Explainer video’s

Explainer video’s .
DE HAAGSE HOGESCHOOL

Klant
De Haagse Hogeschool

Periode
september 2022

Diensten
videoproductie, explainer video

TIJDLOZE EXPLAINER VIDEO'S VOOR COMPLEXE THEMA'S .

Studenten van de opleiding Social Work van De Haagse Hogeschool helpen mensen om zo goed mogelijk mee te doen in de maatschappij. Begin 2022 was de opleiding op zoek naar een manier om complexe thema's beter te visualiseren voor haar studenten. Ook wilde de opleiding lesstof beter laten aansluiten bij het leren anno nu. Samen met PixelX is een luchtig, herkenbaar en schaalbaar concept bedacht en geproduceerd in de vorm van explainer video's.

VAN ONDERZOEK NAAR SCRIPTS .

Na de ontwikkeling van de conceptrichting is deze besproken met een team van docenten van de opleiding Social Work. Vervolgens is een scriptschrijver aan de slag gegaan met deskresearch en interviews per docent om zo de thema's zelf door te vertalen naar hapklare scripts voor de productie.

Alle stof is doorvertaald naar een herkenbare animatiestijl met het gebruik van stockbeelden om onderwerpen beter te visualiseren. Samen met docenten van de opleiding zijn de explainer video's opgenomen in een studio.

PixelX werkte voor dit project aan:

  • Deskresearch en scripts schrijven;
  • Videoproductie;
  • Post-productie (edit en motion graphics)
  • Design van concept en thumbnails;
  • Vaste begeleiding door een producent.
Social Work HHS thumbnails

Herkenbare
stijl .

Voor iedere explainer video is een omslagafbeelding ontwikkeld voor een vaste herkenbaarheid van de opleiding. De video's worden inmiddels ingezet op het YouTube-kanaal van De Haagse Hogeschool en binnen de opleiding als lesstof voor studenten. Zo zijn de explainer video's tijdloos en sluiten ze aan bij het nieuwe leren anno 2023.

"Mooie samenwerking tussen onze opleiding en pixelx! het is ons gelukt om theoretische concepten via nieuwe media clean en een tikkeltje speels voor studenten toegankelijk te maken."

Hester Brauer | Opleidingsmanager Social Work

Samen bouwen aan jouw merk?

Wij zijn er voor jou om bij te blijven op het gebied van video en marketing. Jouw merk loopt voorop, is consistent en groeit.

Wim

Videostrateeg

Wim-1-1