Spring naar content

De waarde van duurzaam wonen overbrengen

De waarde van duurzaam wonen overbrengen .
BPD

Klant
BPD GEBIEDSONTWIKKELING

Periode
NAJAAR 2022

Diensten
CONCEPTONTWIKKELING
VIDEOPRODUCTIE
INTERACTIEVE VIDEO

EEN INTERACTIEVE ERVARING VOOR IEDERE KIJKER .

Klimaatvriendelijk wonen in een groenrijke woonomgeving is de toekomstvisie vanuit BPD, om zo duurzame leefomgevingen te ontwikkelen. Deze omgevingen zijn immers niet alleen goed voor een gezonde leefstijl. Ook bevordert het sociale verbindingen door leven, spelen en leren centraal te zetten.

In het voorjaar van 2022 speelde binnen BPD het vraagstuk:

“Hoe spreken we met een genertiek thema over het wonen in een groene leefomgeving (potentiële) kopers van BPD aan en positioneren we BPD zo als een duurzame ontwikkelaar?”

Samen met PixelX is een informatief, schaalbaar concept vormgegeven. Wat tot in het kleinste detail uit te meten is, door het interactieve format.

VAN UITDAGING NAAR CONCEPT  .

Door middel van een concept sprint, hebben wij samen met interne en externe stakeholders, de conceptrichting bepaald. Tijdens deze sessie, werkten wij onder andere aan de vraagstukken wat de definitie van de duurzame leefomgeving is; Wie onder de doelgroep valt; en hoe de boodschap het beste op de doelgroep overgebracht kan worden.

 

Door verschillende brainstormmethodes toe te passen bewaakten wij tijdens de sessie de rode draad. Om aan de hand van bevindingen, het concept voor de interactieve video te creëren. Denk hierbij aan de keuze voor acteurs, aansluitende filmlocaties en de opzet van de gesproken inhoud in combinatie met het beeld.

Uitwerking sessie

Met meerdere beweegredenen, is de keuze gemaakt voor de toepassing van een interactieve video bij deze case. Zo werkt dit interactie verhogend, worden effectiever meerdere doelgroepen aangesproken en kunnen acties tot in de kleinste detail uitgemeten worden per element. Wil je meer weten over het maken van een interactieve video? Klik dan hier voor een artikel uit onze kennisbank.

 

PixelX werkte voor dit project aan:

  • Conceptontwikkeling, Concept Sprints (creatieve sessies), Videostrategie, interactieve video, creatie van social video's, creatie van animaties en beeldelementen voor interactieve video.

Herkenbare stijl .

De interactieve video is opgedeeld in informatiehoofdstukken. Met als doel de kijker de optie te bieden zelf te segmenteren, op basis naar welke informatie ze op zoek zijn. Deze verschillende hoofstukken met ieder unieke informatie, maakt het mogelijk verschillende doelgroepen aan te spreken.

 

In de hoofdstukken staat centraal de voordelen van duurzaam wonen en groen leven naar voren te brengen. Waarbij de kijker per verhaallijn, de optie heeft door te klikken tot specifieke sub-hoofdstukken van informatie.

 

De videoproductie en inrichting van de interactieve omgeving is eind 2022 afgerond. Vanaf begin 2023 wordt de interactieve video ingezet op alle projectwebsites van BPD Gebiedsontwikkeling.

Hoe we jouw volgende project aanpakken?

Jelle

Creatief Producent

PixelX-10