Spring naar content

Werven via Linkedin .

Het werven van personeel via LinkedIn kan een effectieve en efficiënte manier zijn om nieuwe medewerkers aan te trekken. In dit artikel zullen we bespreken hoe je dit het beste kunt doen, waar je rekening mee moet houden en wat de succesfactoren zijn.

Personeel werven via LinkedIn begint bij een sterke basis

Zorg voor een sterke bedrijfspagina op LinkedIn

Een sterke bedrijfspagina op LinkedIn is een belangrijke eerste stap in het werven van personeel via dit platform. Zorg ervoor dat de pagina een professionele uitstraling heeft en dat alle informatie up-to-date is. Plaats regelmatig interessante content die relevant is voor jouw doelgroep.

Maak gebruik van LinkedIn Recruiter

LinkedIn Recruiter is een tool waarmee je gericht kunt zoeken naar potentiële kandidaten. Je kunt hiermee zoeken op basis van criteria zoals functietitel, vaardigheden en locatie. Daarnaast kun je ook kandidaten benaderen die niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel openstaan voor nieuwe kansen.

Plaats vacatures op LinkedIn

Plaats jouw vacatures op LinkedIn om zichtbaarheid te creëren voor potentiële kandidaten. Zorg ervoor dat de vacaturetekst duidelijk en aantrekkelijk is, en dat de functie-eisen en verantwoordelijkheden goed worden beschreven. Maak ook gebruik van hashtags om de zichtbaarheid van jouw vacature te vergroten.

Maak gebruik van LinkedIn Groups

Er zijn talloze LinkedIn Groups waarin professionals met elkaar in contact komen en kennis delen. Zoek naar Groups die relevant zijn voor jouw branche en plaats hier regelmatig interessante content en vacatures. Hierdoor vergroot je de kans dat jouw vacature onder de aandacht komt van potentiële kandidaten.

Gebruik Sponsored Content

Met Sponsored Content kun je jouw vacature onder de aandacht brengen van een grotere doelgroep. Je kunt hiermee gericht adverteren op basis van bijvoorbeeld functietitel, vaardigheden en locatie. Op deze manier vergroot je de zichtbaarheid van jouw vacature onder potentiële kandidaten.

Waar moet je rekening mee houden bij het werven via LinkedIn?

Bij het werven van personeel via LinkedIn zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg voor een duidelijke en aantrekkelijke vacaturetekst;
  • Wees actief en consistent in het plaatsen van content en vacatures;
  • Zorg dat collega’s representatief op het platform aanwezig zijn. Het is goed om hen hierin te begeleiden d.m.v. bijvoorbeeld een training;
  • Maak gebruik van de juiste keywords en hashtags om de zichtbaarheid te vergroten;
  • Houd rekening met de privacy van potentiële kandidaten en respecteer hun keuze als ze niet geïnteresseerd zijn;
  • Wees open en transparant over de functie-eisen en het sollicitatieproces.

Succesfactoren die bijdragen aan het succesvol werven via LinkedIn

Er zijn een aantal succesfactoren die bijdragen aan het succesvol werven van personeel via LinkedIn:

Een sterke en professionele persoonlijke profielen op LinkedIn. Zorg dat HR-medewerkers, managers, etc. actief zijn in het plaatsen van waardevolle content op het platform. Evoke Staffing heeft dit heel sterk gedaan.

Lees in deze case hoe Evoke vanuit persoonlijke LinkedIn profielen communiceert met potentiële kandidaten.

Gericht zoeken naar potentiële kandidaten via LinkedIn Recruiter. Wanneer je de juiste mensen hebt getarget benader je hen niet direct met een aanbod, maar geef je hen de mogelijkheid om jou een aantal weken/maanden te volgen;

Het plaatsen van aantrekkelijke vacatures op LinkedIn, niet alleen de website. 

Ben jij benieuwd hoe jij via LinkedIn nieuwe collega’s kan werven? Neem dan even contact op met Lotte, zij vertelt je er graag meer over.

MEER WETEN?

Bekijk onze kennisbank voor meer artikelen van onze specialisten.